Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάνοντας τον απολογισμό της θέρμανσης για το χειμώνα που πέρασε

15 Απριλίου 2014

κρύοΟ χειμώνας πλησιάζει στο τέλος του και τα έξοδα θέρμανσης σταματούν πλέον να μας απασχολούν. Η αίσθηση της ψύχρας, του αέρα και της υγρασίας απομακρύνεται μαζί με τη σκέψη για το κουβάλημα της καύσιμης ύλης, το κόστος του πετρελαίου ή/και του ηλεκτρικού ρεύματος και την έγνοια για τις ημέρες που η θέρμανση ήταν ανεπαρκής.

Τώρα είναι μια καλή εποχή για να αναλογιστεί κανείς αν ήταν ευχαριστημένος με την θέρμανση που είχε φέτος, κυρίως με το αν κάλυψε τις ανάγκες του και πόσο κόστισε. Όσοι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι το μόνο που χρειάζεται να ελέγξουν είναι εάν το σύστημά τους χρειάζεται συντήρηση ή καθαρισμό για να είναι έτοιμο για τον επόμενο χειμώνα.

Ο κόσμος όμως που δεν έμεινε ευχαριστημένος έχει την ευκαιρία τώρα να σκεφτεί ποιες δυνατότητες έχει, ώστε να είναι προετοιμασμένος για τα επόμενα κρύα. Υπάρχουν ενεργειακές και οικονομικές λύσεις για τις ανάγκες του καθενός αφαιρώντας δια παντός το άγχος για τη λύση της θέρμανσης. Η αντλία θερμότητας είναι από τις πιο οικονομικές μακροπρόθεσμα λύσεις ενώ για γρήγορη απόσβεση χρημάτων το πέλλετ συνεχίζει να είναι μια οικονομική λύση. Άλλωστε υπάρχει η δυνατότητα επιχορήγησης από 15% έως και 70% του κόστους και με δυνατότητα άτοκου δανεισμού του υπόλοιπου κεφαλαίου για εγκαταστάσεις θέρμανσης με το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ κατ’ οίκον’. Ήδη με το πρόγραμμα αυτό έχουν βοηθηθεί 29.000 κατοικίες και οι αιτήσεις συνεχίζονται.

Κάθε χρόνος που περνά χωρίς να έχουμε εντοπίσει τη λύση θέρμανσης που είναι προσαρμοσμένη στις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες, μας κοστίζει τελικά περισσότερο από την απόφαση να επενδύσουμε σε ένα αποδοτικό σύστημα θέρμανσης που θα μας εξασφαλίσει εγγυημένα εξοικονόμηση χρημάτων και σωστή θέρμανση για τα επόμενα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

No comments yet

Σχολιάστε