Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο γύρος του κόσμου με την ενέργεια του ήλιου

12 Ιουνίου 2014

solar-impulse-2-first-flightΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δοκιμαστική πτήση του φωτοβολταϊκού αεροσκάφους SolarImpulse 2. Αντλώντας 100% ανανεώσιμη ενέργεια από τον ήλιο ο πιλότος MarkusScherdelπραγματοποίησε πτήση διάρκειας δυο ωρών και 17 λεπτών με ταχύτητα εδάφους 55,6 χλμ/ώρα φτάνοντας σε υψόμετρο 1.670 μ. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αποτελεί συνέχεια του πρωτότυπου HB-SIAτο οποίο έχοντας ολοκληρώσει πολλές ώρες δοκιμαστικών πτήσεων τροφοδότησε το σχεδιασμό και την κατασκευή του SolarImpulse 2.

Το ‘ηλιακό αεροσκάφος’ έχει άνοιγμα φτερών 72 μέτρα, μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ενός Boeing 747-800 ενώ συγχρόνως είναι πολύ πιο ελαφρύ (2.300 κιλά) καθώς είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα. Τα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ λειτουργούν με την ενέργεια που παράγουν οι 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες ενώ μέρος της ενέργειας αυτής αποθηκεύεται σε μπαταρίες, ώστε να εξακολουθεί να πετάει και τη νύχτα.

Το SolarImpulse 2 ετοιμάζεται πυρετωδώς για να επιχειρήσει το γύρο του κόσμου μέσα στο έτος 2015. Συγχρόνως αποτελεί ένα εργαστήριο δοκιμών και ανάπτυξης καινούργιων τεχνολογιών το οποίο στοχεύει να δώσει νέες προτάσεις για την χρήση Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας στα αεροσκάφη του μέλλοντος, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Source: Solar Impulse

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: