Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το καλύτερο ηλιακό κτίριο του 2014

7 Αυγούστου 2014

Κάθε χρόνο στα πλαίσια προώθησης της οικολογικής αρχιτεκτονικής και της βιώσιμης ανάπτυξης διοργανώνεται το Ευρωπαϊκό Ηλιακό Δέκαθλο (European Solar Decathlon) στο οποίο συναγωνίζονται ομάδες που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν πλήρως λειτουργικά κτίρια τα οποία χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια.

solar_decathlon_2014_winners2-153[1]Η φετινή διοργάνωση έλαβε χώρα στην Γαλλία και τα είκοσι πράσινα κτίρια που έφτασαν στον τελικό ανεγέρθησαν στο Παρίσι. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα από το πανεπιστήμιο της Ρώμης με ένα κτίριο έκτασης 60μ² το οποίο αποτελεί τον τελευταίο όροφο ενός τετραώροφου κτιρίου. Το κτίριο μεταξύ άλλων διαθέτει φωτοβολταϊκά με δυνατότητα προσαρμογής της κλίσης τους ώστε να εκμεταλλεύονται την μέγιστη δυνατή ηλιακή ενέργεια, διαθέτει παθητικό εξαερισμό και έχει δυνατότητες επεκτασιμότητας.

Σε έναν κόσμο όπου ο πληθυσμός έχει αυξητική τάση και όπου η οικολογική κατάσταση στις περισσότερες πόλεις είναι πολύ επιβαρυμένη, η εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αρχιτεκτονική είναι πολύ σημαντική ώστε να μειώνουμε την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα βελτιώνοντας έτσι το περιβάλλον για όλους μας.

Source: www.gizmag.com

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: