Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από χώρος απορριμμάτων σε βιώσιμο πάρκο

13 Αυγούστου 2014

Το 2015 θα ξεκινήσει στο Staten Island της Νέας Υόρκης η εγκατάσταση μιας φωτοβολταϊκής μονάδας συνολικής ισχύος 10MW. Το ιδιαίτερο με το συγκεκριμένο σύστημα είναι ότι θα τοποθετηθεί στο πάρκο Freshkills το οποίο μέχρι το 2001 αποτελούσε παγκοσμίως τη μεγαλύτερη μονάδα υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Ο όγκος των απορριμμάτων ξεπερνούσε σε ύψος το Άγαλμα της Ελευθερίας και φαινόταν από το διάστημα.

Το πάρκο Freshkills θα μεταμορφωθεί σε ένα μέρος βιώσιμο και θα αποτελέσει για τους Νεοϋορκέζους ένα πράσινο πνεύμονα. Η συγκεκριμένη μονάδα θα αυξήσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας της Νέας Υόρκης σε ποσοστό 50% ενώ στο ίδιο πάρκο λειτουργεί επίσης ένα εργοστάσιο που εκμεταλλεύεται την ενέργεια από την καύση των απορριμμάτων και παράγει βιοαέριο.

Από χώρος σκουπιδιών_φωτό

Στο πάρκο Freshkills έχουν αποκατασταθεί οι υγροβιότοποι και η βλάστηση της περιοχής και έχουν δημιουργηθεί γήπεδα και χώροι αναψυχής. Απομένει ακόμη αρκετή δουλειά για την πλήρη αποκατάσταση του πάρκου, ωστόσο το Freshkills είναι μια απόδειξη πως οι ζημιές που προκαλέσαμε στην φύση στο παρελθόν μπορούν να διορθωθούν αρκεί να υπάρχει η θέληση.

Sources:

http://www.renewableenergyworld.com/rea/news/article/2013/11/us-biggest-landfill-to-become-new-york-citys-biggest-solar-project

http://freshkillspark.org/the-park/chronology-of-the-freshkills-park-site

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: