Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η πόλη του μέλλοντος κατασκευάζεται

17 Οκτωβρίου 2014

Masdr-City-project-featur-007 (1)Στο Αμπού Ντάμπι κατασκευάζεται στη μέση της ερήμου μια νέα πόλη που θα έχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα και μηδενικά απορρίμματα. Στη Masdar City, όπως ονομάζεται, οι δρόμοι είναι στενοί, σκιασμένοι και με προσανατολισμό που εκμεταλλεύεται τους ανέμους της ερήμου για δροσισμό. Τα κτίρια είναι ενεργειακά αυτόνομα με παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και πολλά κτίρια είναι κατασκευασμένα με παραδοσιακές τεχνικές, πχ έχουν προσόψεις από πηλό.

Η πόλη αυτή διαθέτει μονάδες αφαλάτωσης που μετατρέπουν το θαλασσινό νερό σε πόσιμο, ηλιακά κλιματιστικά καθώς και ηλιακές εγκαταστάσεις που μέσω καθρεπτών συγκεντρώνουν την ηλιακή ακτινοβολία θερμαίνοντας νερό το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.  Η  Masdar City προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 και αναμένεται να στεγάσει 40.000 κατοίκους καθώς και επιχειρήσεις.

Στην περιοχή αυτή παρόλο που βρίσκεται το 10% του πετρελαίου και το 5% του φυσικού αερίου αντίστοιχα των παγκόσμιων αποθεμάτων, η εξοικονόμηση ενέργειας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κερδίζουν τελικά τα πρωτεία.

Source: http://www.theguardian.com

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: