Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλιακοί συλλέκτες κενού

27 Νοεμβρίου 2014

Στην χώρα μας που διαθέτει άφθονη ηλιακή ενέργεια τα ηλιακά συστήματα κενού αέρος είναι μια πολύ καλή λύση για να μειώνετε τα έξοδα ζεστού νερού χρήσης ή / και θέρμανσης.

Λόγω του έξυπνου σχεδιασμού και της καλής μόνωσης οι συλλέκτες κενού αέρος έχουν αυξημένη παραγωγή ζεστού νερού. Παγκόσμιες έρευνες έχουν αποδείξει πως έχουν καλύτερη απόδοση σε ποσοστό 30% – 40% σε σχέση με τους κλασικούς επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες. Μια βασική διαφορά με τους επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες είναι πως οι σωλήνες κενού απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διαθέτουν επίσης το πλεονέκτημα ότι λόγω της αυξημένης αποδοτικότητας τους, μπορούν να τοποθετηθούν σε πιο περιορισμένες επιφάνειες. Ακόμα μπορούν να προσαρμοστούν ως σκίαστρα παραθύρων, να τοποθετηθούν σε στέγες με πολλαπλές επιφάνειες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να προσαρμοστούν πάνω σε τοίχους.

Ηλιακά συστήματαΠρόκειται για μια ιδιαίτερη αξιόλογη τεχνολογία η οποία αξιοποιεί την ενέργεια του ήλιου και σέβεται το περιβάλλον. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: