Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όταν τα φωτοβολταϊκά γίνονται μέρος του κτιρίου – BIPV –

12 Δεκεμβρίου 2014

BIPVΗ τεχνολογία ενσωμάτωσης φωτοβολταϊκών στοιχείων σε κτίρια ή αλλιώς BIPV (Building Integrated Photovoltaics) επιτρέπει την χρήση των φωτοβολταϊκών ως δομικά στοιχεία αντικαθιστώντας συμβατικά υλικά (όπως κεραμίδια, μπετό, τζάμια κτλ.) και αποτελεί έναν από τους αναπτυσσόμενους τομείς των ΑΠΕ. Τα BIPV μπορούν να επιτύχουν υψηλά επίπεδα θερμικής και ακουστικής μόνωσης και να είναι αισθητικά εναρμονισμένα καθώς διατίθενται πλέον με πολλές επιλογές σε σχήματα, χρώματα, διαπερατότητα φωτός κτλ.

Glass BIPV

Τα φωτοβολταϊκά γυαλιά (Photovoltaic Glass) είναι μια από τις επιλογές υλικών BIPV με τα οποία δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασης συμβατικών υλικών με κυψέλες φωτοβολταϊκών ενσωματωμένες σε γυαλί διαφόρων χρωμάτων και προδιαγραφών. Το φωτοβολταϊκό γυαλί φιλτράρει βλαβερές ακτινοβολίες, παρέχει θερμική και ακουστική μόνωση και παράλληλα επιτυγχάνει φυσικό φωτισμό των εσωτερικών χώρων και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τεχνολογία BIPV δίνει μια πληθώρα δημιουργικών σχεδιαστικών λύσεων για το κτιριακό κέλυφος παράγοντας καθαρή ενέργεια και συνεπώς μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα του κάθε κτιρίου!

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: