Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρίσι το 2050

23 Ιανουαρίου 2015

Παρισ1Τα μεγάλα αστικά κέντρα παγκοσμίως αντιμετωπίζουν προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης με επιπτώσεις τόσο στην υγεία των κατοίκων όσο και στο περιβάλλον γενικότερα. Απέναντι στο πρόβλημα αυτό η πόλη του Παρισιού ζήτησε από μια αρχιτεκτονική εταιρία να δημιουργήσει ένα βιώσιμο σχέδιο για την πόλη. Το Παρίσι έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου κατά 75% μέχρι το 2050.

Ένας από τους στόχους του σχεδίου ‘2050 Paris Smart City’ (Παρίσι Έξυπνη Πόλη), όπως ονομάζεται, είναι να χτιστούν πρόσθετοι «πύργοι» πάνω στα κτίρια οι οποίοι θα διαθέτουν στις προσόψεις τους φωτοβολταϊκά και ηλιoθερμικά πάνελ για την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια και θέρμανση κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ τη νύχτα θα λειτουργεί υδροηλεκτρικό σύστημα από τη συλλογή των βρόχινων νερών. Παράλληλα τα δώματα των κτιρίων θα διαθέτουν κήπους λαχανικών, βιοαντιδραστήρες φυκιών και γέφυρες με ενσωματωμένες ανεμογεννήτριες.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και ελπιδοφόρο σχέδιο που δείχνει ότι με τη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όχι μόνο προστατεύεται το περιβάλλον αλλά ομορφαίνει και η ζωή στις πόλεις.Paris 20502

Source:www.gizmag.com

No comments yet

Σχολιάστε