Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτόνομο οικολογικό σπίτι στη Νορβηγία

6 Φεβρουαρίου 2015

Νορβηγικό σπίτιΣτην πόλη Larvick της Νορβηγίας το Νορβηγικό Ερευνητικό Ινστιτούτο για κτίρια μηδενικών εκπομπών σε συνεργασία με αρχιτέκτονες  σχεδίασαν ένα σπίτι απολύτως αυτόνομο ενεργειακά. Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ηλεκτρισμού (Αυτόνομο), παράγει από τον ήλιο ενέργεια και ζεστό νερό καλύπτοντας πλήρως  τις καθημερινές ανάγκες των ενοίκων του ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μια θερμαινόμενη πισίνα!

Το κτίριο διαθέτει υλικά επιλεγμένα με σεβασμό στο περιβάλλον και είναι σχεδιασμένο  για να πετυχαίνει τη μέγιστη αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Το φωτοβολταϊκό σύστημα τροφοδοτεί το σπίτι με ηλεκτρική ενέργεια και οι ηλιοθερμικοί συλλέκτες εξασφαλίζουν ζεστό νερό. Το κτίριο διαθέτει κατάλληλη μόνωση ώστε να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες ενέργειας και η στέγη έχει προσανατολισμό & κλίση ώστε να έχει τη μέγιστη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά. Η πισίνα θερμαίνεται από την περίσσεια ενέργειας του σπιτιού .

Το νορβηγικό οικολογικό σπίτι αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των κατάλληλων τεχνικών λύσεων μπορεί να εξοικονομηθεί πολύτιμη ενέργεια καθώς και χρήματα. Ένα πολυτελές σπίτι στον κρύο Βορρά μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του από τον ήλιο, φανταστείτε πόση ενέργεια θα μπορούσαμε να εξοικονομούμε στην Ελλάδα με την άφθονη ηλιακή ενέργεια που διαθέτει η χώρα μας.

Source: http://www.greenbuildingpress.co.uk/

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: