Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξοικονόμηση χρημάτων & ενέργειας με το νέο πρόγραμμα του Αυτοπαραγωγού (Net metering)

13 Φεβρουαρίου 2015

Κάθε μέρα ο ήλιος ανατέλλει κι εμείς μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε την ανεξάντλητη ενέργεια του προς όφελος μας. Η ενέργεια που χρειαζόμαστε στο σπίτι μας ή στην επιχείρηση μας μπορεί να καλύπτεται πλήρως μέσω του νέου προγράμματος του αυτοπαραγωγού κι έτσι να εξοικονομούμε χρήματα.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα;

Τους μήνες που καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια από όση παράγουμε, εξοικονομούμε την ενέργεια που παράγουν τα φωτοβολταϊκά και πληρώνουμε μόνο την επιπλέον ενέργεια που ενδεχομένως παίρνουμε από το δίκτυο. Τους μήνες που παράγουμε περισσότερη ενέργεια από όση χρειαζόμαστε δημιουργείται ένα πλεόνασμα ενέργειας το οποίο μεταφέρεται στον επόμενο λογαριασμό, με αποτέλεσμα να εξοικονομούμε ενέργεια για τους υπόλοιπους μήνες!

Στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό του έτους γίνεται ο ετήσιος ενεργειακός συμψηφισμός. Η ενέργεια που διοχετεύσαμε στο δίκτυο (+) συμψηφίζεται με την ενέργεια που καταναλώσαμε από το δίκτυο (-). Αν προκύψει διαφορά την οποία σε προηγούμενο τετράμηνο είχαμε πληρώσει, αυτή αντιλογίζεται και μας επιστρέφεται το σχετικό ποσό.

Με το σωστό σχεδιασμό του συστήματος μπορούμε να επιτύχουμε τη μέγιστη εξοικονόμηση χρημάτων κι ενέργειας χωρίς απώλειες παραγωγής από τα φωτοβολταϊκά. Με το πρόγραμμα του αυτοπαραγωγού παράγουμε το δικό μας καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα και οι αναμενόμενες αυξομειώσεις τιμών του ρεύματος δεν μας επηρεάζουν.

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: