Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι ΑΠΕ στην κορυφή των εγκαταστάσεων ενέργειας

23 Απριλίου 2015

Τα τελευταία χρόνια οι καινούργιες εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) έχουν ξεπεράσει τις αντίστοιχες των νέων εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από κάρβουνο, φυσικό αέριο και πετρέλαιο με τις τιμές της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας να ανταγωνίζονται πλέον τις τιμές ενέργειας από συμβατικές πηγές. Το 2013 αποτελεί σημείο καμπής για τη μεταστροφή από τις συμβατικές πηγές στις ΑΠΕ. Τη χρονιά αυτή η συνολική ισχύς των εγκαταστάσεων ΑΠΕ έφτασε τα 143 Γιγαβάτ ξεπερνώντας την ισχύ των εγκαταστάσεων συμβατικών πηγών ενέργειας που ανήλθε στα 141 Γιγαβάτ.

body-1-1429109947571

Το Διεθνές Ινστιτούτο Ενέργειας (ΙΕΑ) εκτιμά πως το 2050 η ηλιακή ενέργεια θα είναι ο πιο σημαντικός τροφοδότης ενέργειας και το ερώτημα δεν είναι πλέον εάν θα στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά το πόσο γρήγορα θα πραγματοποιηθεί.

Η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που μας παρέχει η φύση όχι μόνο μας χαρίζει ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον αλλά μας εξασφαλίζει άπλετη ενέργεια χωρίς καμία ανησυχία για τυχόν εξάντληση των αποθεμάτων, αφού οι ΑΠΕ είναι ανεξάντλητες!

Source: http://www.renewableenergyworld.com/rea/news/article/2015/04/fossil-fuels-just-lost-the-race-against-renewables?cmpid=StorageNL-Thursday-April16-2015

No comments yet

Σχολιάστε